KAKO POSTATI NAŠ ČLAN

Kako postati naš član?

Upisnina za vodiče koji su nekad bili članovi i sada žele obnoviti članstvo iznosi 200 kn.
Članarina se plaća jednokratno za svaku godinu i to najkasnije do 30. travnja tekuće godine. Uz navedeno, potrebno je priložiti rješenje o položenom ispitu za turističke vodiče. Svaki član Društva obvezan je savjesno i stručno pružati usluge vodiča, u skladu s odredbama Zakona o pružanju usluga u turizmu, Statutom i drugim aktima Društva.

Žiro račun tj IBAN Društva turističkih vodiča ''Dubrovnik'' na koji se plaćaju pristojbe je HR8424070001100021900 kod OTP banke.
Po primitku uplate i pristupnice, novi vodiči će biti upisani u popis članova, te uvršteni na internet stranicu Društva sa svim potrebnim podacima koje su naveli u pristupnici. Svaki član dobiva rokovnik, zastavicu za vođenje s antenom, trakicu za iskaznicu, a ima i pristup biblioteci s brojnim naslovima i skriptama čija je tematika vezana uz područje našeg rada.

U zimskim mjesecima se uglavnom organiziraju predavanja i/ili izleti, prigodni domjenak za članove povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča (21. veljače), a jednom godišnje se obavezno održava i Skupština Društva (najčešće početkom ožujka) kad se rezimiraju sva bitna pitanja iz prethodne godine, financijska situacija i ostale aktualnosti vezane uz rad Društva i članove.

Unutar Društva postoje i radne skupine zadužene za različite aktivnosti (pogledajte pod “Radne skupine“), a za koje su zaduženi naši članovi i kojima se možete obratiti. Po potrebi, moguće je organizirati i konzultacije za pitanja koja su složenija (otvaranje obrta, drugi dohodak i sl.)
Za članove koji to žele omogućene su knjigovodstvene usluge i/ili naplata posredstvom tvrtke „Vodiči“ d.o.o. koja je u vlasništvu Društva. Te se usluge ne financiraju iz članarine nego se dodatno naplaćuju.

Radno vrijeme ureda je radnim danom od 08 do 15 sati, s tim da je rad sa strankama od 10 do 12 sati. O svakoj eventualnoj promjeni radnog vremena članstvo se pravovremeno obavijesti, a organiziraju se i dežurstva tako da je termin od 10 do 12 sati uglavnom pokriven.

KAKO POSTATI NAŠ ČLAN

Korisne informacije za turističke vodiče

Ako ste vodiči ili to tek planirate postati pripremili smo niz korisnih informacija...

Korisne informacije za naručitelje vođenja

Tražite vodiča i zanima vas kad i kako ga angažirati, te trebate popis vodiča po jezicima...

AKTUALNO
Novo izdanje Putokaza